Scroll Top

„Јадна створења“ редитеља Јоргоса Лантимоса у домаћим биоскопима

28149-2
Сличне теме

„Јадна створења“ 8. фебруара у домаћим биоскопима – карте у продаји

Филм “Јадна створења” редитеља Јоргоса Лантимоса који је номинован у 11 категорија за награду Оскар укључујући и номинацију за најбољи филм године, наћи ће се у редовној биоскопској дистрибуцији од четвртка, 8. фебруара. Карте за прве пројекције филма већ се могу наћи на благајнама биоскопа.

Светску премијеру Лантимосов филм је имао на престижном фестивалу у Венецији где је и освојио главну награду, Златног лава, а домаћа публика имала је прилике да га погледа само на Фестивалу ауторског филма.

Главна улога у филму поверена је популарној америчкој глумици Еми Стоун, која је управо за улогу Беле Бакстер у филму Јадна створења овенчана Златним глобусом за најбољу глумицу у жанру комедије или мјузикла, а такође номинована је и за поменуту награду Оскар.

Након филмова „Јастог“ и „Миљеница“ редитељ Јоргос Лантимос доноси пред биоскопску публику још једно несвакидашње остварење. “Јадна створења” су филм о младој жени Бели Бакстер као централној фигури коју брилијантни научник др Годвин Бакстер поново враћа у живот. Након реанимације Бела је способна поново да живи, иако неспретна и детињаста у почетним етапама напретка, под Бактеровом заштитом она је жељна да све изнова учи.
Ипак, због жудње за светом који јој недостаје, заједно са углађеним и развратним адвокатом Данканом Ведерберном бежи од куће, у вртоглаву авантуру.

Ослобођена предрасуда свог времена, Бела постаје непоколебљива у својој намери да се залаже за једнакост и слободу.

Поред Еме Стоун, у глумачкој постави нашли су се и Вилијем Дефо као научник Бакстер и Марк Рафало у улози адвоката Ведерберна, за коју је и номинован за Оскара за најбољу споредну мушку улогу.

Сценарио за филм потписује Тони Мекнамара, а филм је базиран на адаптацији истоимене књиге шкотског писца Аласдира Греја.

Фото: Промо

Додај коментар: