Scroll Top

Вече Српског туризма, успеха и емоција: Додељена годишња ,,321 Србија“ признања!

vece-srpskog-turizma-uspeha-i-emocija-dodeljena-godisnja-321-srbija-priznanja
Сличне теме

Одржан је други по реду годишњи ,,321 Србија“ догађај, а бројне високе званице и други гости имали су прилику да уживају у вишечасовном програму током којег су представљени резултати овог пројекта од националног значаја постигнути током протеклих годину дана

Било је ово вече емоција, прослављања успеха и заслуга појединаца и организација у прелепом амбијенту београдског ресторана Карма. Приказано је најлепше из Србије, слушала се традиционална, народна, српска поп музика, гудачки састав Аурора, а програм су обележили и наступи српских звезда.

Вече је спектакуларним наступом отворио Стефан Здравковић Принц, а симпатије присутних побрала је и једна од најталентованијих младих певачица из Србије, Лена Вујанић. Одушевљење присутних изазвао је и наступ преталентованом младог двојца Бојане и Давида чији рад и таленат су препознали и наградили из УГ ,,321 Србија“.

Кроз вече, присутне су провеле Вишња Живковић, директорка комуникација ,,321 Србија“ и тв водитељка Маја Манојловић. Присутнима се на почеку обратила и директотка ПКС Бранислава Симанић. Награде је уручио оснивач ,,321 Србија“ Далибор Катић.

Специјално признање због унапређења пријатељских односа између Египта и Србије, припало је Амбасадору Египта у нашој земљи, Баселу Салаху.

,,321 Србија“ је сјајна организација и свет би био лепши када би постојало више оваквих удружења. Урадил су сјајан посао на повезивању наше две братске земље и моја је изузетна част да примам ово признање. Живела Србија и живео Египат, рекао је амбасадор Салах.

Награда за највећи хумани гест године отишла је у најбоље руке, министру туризма и омладине у Влади Републике Србије Хусеину Мемићу. Његова борба за сву децу оболелу од дијабетеса заслужила је све могуће похвале и признања па никога није изненадила чињеница да је управо Мемић добио престижно признање.

-Ово је моја животна прича. Ја имам дете које болује од дијабетеса и питао сам се да ли да прихватим да се бавим овим послом. Прихватио сам то и нисам се покајао. За само 15 месеци смо урадили дивне ствари и ова награда није моја већ је награда све деце, младих људи, мајки и очева, родитеља деце оболеле од дијабетеса- истакао је министар Мемић.

Награду за најбољег амбасадора Србије у свету понела је млада музичка звезда Теја Дора која је заблистала на додели. Награђена је и Јована Зукановић са етно групом Златник и то за допринос очувању српске културе и традиције, а сплет песама који су извели расплакао је присутне. Признање је од стране домаћина одато и првом човеку Куршумлије, председнику општине Војимиру Чарапићу о чијим заслугама су могли да чују присутни на догашају. Бројне реализоване инвестиције, новоотворени хотели и избијање у сам врх српске бањске понуде Бање Куршумлија, само су неке од његових заслуга.


Бобан Ђуровић најзаслужнији за развој бањског туризма!

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић понео је награду за развој доприносу бањског туризма јер је од Врњачке Бање направио светску туристичку дестинацију и заиста, када се сумирају резултати рада Ђуровића и његовог тима у протеклих неколико година, јасна је и одлука жирија да му додели престижно признање. Ђуровић је присутне поздравио и најавио још већи развој краљице бањског туризма али и заједничке пројекте са УГ ,,321 Србија“.


Милун Тодоровић је најбољи градоначелник у Србији!

У најужу конкуренцију за најбољег градоначелника ушли су Милан Ђурић из Новог Сада, Симо Салапура из Зрењанина и Милун Тодоровић, први човек Чачка. Због величанственог напретка Чачка, сјајних инфраструктурних пројеката који су реализовани, изграђених булевара, вртића, здравствених установа, саобраћајница, титулу најбољег заслужено је поне градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Аqуањорлд Ресорт Будапест понео је титулу најбољег регионалног СПА хотела, док је за хуманитарни рад награђена Фондација Хумана срца. Њихова хумана дела заиста говоре више од речи па је и признање било очекивано.

За најбољи фото и видео промотивни материјал награђен је Бобан Стојановић чији видео спотови са најлепшим пределлима наше земље одузимају дах. Ремек дела су имали прилику да виде и писутни гости, а Стојановић је поред признања, награђен и вишеминутним аплаузом. Поред њега, за ову награду били су номиновани и Пештерски ренџер, као и Лутајући путник, инстаграм инфлуенсери.

 


Вучићу и Дачићу уручења у кабинетима!

Због неодложних државничких обавеза, додели нису могли да присуствују председник Србије Александар Вучић који је награђен признањем за највећи допринос развоју туризма у Србији, као ни министар Ивица Дачић који је награђен специјалним признањем. Награде ће им тако бити уручете у току недеље у председништву, односно МИнистарству спољних послова.


Потписани бројни протоколи!

Током вечери потписани су и бројни протоколи о сарадњи и то између ,,321 Србија“ и Краљева, Пирота, Књажевца, Куршумлије, Зрењанина, Врњачке Бање, Чачка, Панчева, затим београдске општине Стари град.


Фото: 321

Додај коментар: