Scroll Top

БАШТА ФЕСТ

bashta-fest
Сличне теме

Башта Фест, у сарадњи са партнерима из регионалних земаља, Струга, Северна Македонија и Улцињ, Црна Гора, основао је Балканску мрежу кратког филма за едукацију младих филмских аутора, као и промоцију кратког филма у региону, а пријаве за заинтересоване ауторе отворене су до 20. маја ове године.

Како је истакнуто у саопштењу за медије, први и тренутно највећи пројекат мреже је регионално проширење едукативног програма Башта Питцх, у оквиру којег ће се окупити млади филмски аутори из Србије, Северне Македоније и Црне Горе.

„Биће изабрано пет пројеката за кратки играни филм до 30 минута који ће учествовати на три радионице. Сваки пројекат имаће два представника – редитеља и продуцента, а у оквиру овог програма биће укупно 10 учесника. Након завршене три радионице, у октобру ће бити одржана веб конференција на којој ће се сумирати утисци и представити пројекти широј публици након завршеног рада на радионицама“, саопштено је поводом „мреже“.

Детаљне информације могу се наћи на сајту Башта феста.

Да подсетимо, 9. Башта Фест је интернационални фестивал кратког играног филма у Бајиној Башти, који ће се ове године одржати од 30. јуна до 3. јула. Фестивал је, између осталог због професије оснивача глумаца Јована Јелисавчића и Маје Шуше, уско оријентисан на заједнички рад редитеља и глумаца, а фокус на квалитетним глумачким интерпретацијама има велики утицај на позитивно позиционирање Башта Феста међу интернационалним фестивалима краткометражног филма.

Фото: Промо

Додај коментар: