Scroll Top

Богато уметничко лето на Палићу

bogato-umetnichko-leto-na-pali-u
Сличне теме

КУЛТУРНИ ВОДИЧ

Током летњих месеци уметнички живот Суботице углав­ном се сели на Палић. Вероватно најпрепознатљивији по Фестивалу европског филма, који се скоро три деценије одвија на Летњој позорници и око ње, Палић ће до краја августа бити домаћин и бројним другим културно-­забавним догађајима. До­носимо вам избор за наредних 30 дана.


19. јун у 21 ч Рундек и екипа Летња позорница, Палић

Публика ће имати прилике да ужива у најважнијим песмама из свих фаза Рундекове карије­ре, укључујући и оне с актуел­ног, двоструког албума “Бриса­ни простор”, објављеног крајем 2020. С овог издања издвојени су синглови “Унутарњи глас”, “Тко су сви ти људи”, “Мила” и “Во­љети стварно”.


22. јун у 21 ч Стефановски&Тадић Летња позорница, Палић

Влатко Стефановски и Мирослав Тадић ће на гитарама почастити публику својим светски познатим извођењима фламенка, рока, блуза, џеза и етно музике, у комбинаци­ји с традиционалном македонском музиком. Убрајају се међу најбоље гитаристе с ових простора, а насту­пају заједно још од 1998.


24-25. јун Етно фест Велика тераса, Музички павиљон Палић

Фестивал светске музике полижанровског опредељења најчешће се описује као алте­рнативни и истраживачки; на сцени дозвољава широке му­зичке фузије, али у исто време дубоко поштује корене и тради­ционалну музику. До закључе­ња броја програм за 2022. није био доступан.


2. јул у 21 ч Прах Летња позорница, Палић

У позоришној представи по дра­ми Ђерђа Шпира, у режији Вељка Мићуновића, Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић играју средове­чни брачни пар који живи скромно све до тренутка када супруг добија премију на лутрији. Уместо сре­ће због добитка, они осећају ужас пред животним искуством које доноси богатство…


16-22. јул Фестивал европског филма Палић и Суботица

Овогодишње 29. издање тра­диционално ће бити одржано на више локација: Летња позорница на Палићу и биоскопи Еуроси­нема, Абазија и Лифка. Током пред-фестивалског програма и централног дела манифестаци­је публици ће бити представље­но више од 130 филмова из свих крајева Европе, у 15 различитих селекција и програмских целина.

Додај коментар: