Scroll Top

Канадски композитор и пијаниста Стив Баракат концертом у Београду почиње светску турнеју Néoréalité

kanadski-kompozitor-i-pijanista-stiv
Сличне теме

Концерт ће бити одржан 2. октобра у 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине Након објављивања хваљеног албума Néoréalité, Стив Баракат

(Steve Barakatt) ће у недељу, 2. октобра, у Београду одржати концерт којим почиње светску турнеју.

„Веома сам срећан што ћу овај посебан музички тренутак пружити Београду, инспиративном и живом граду који заиста волим и у којем уживам. Такође, привилегован сам што ћу наступити у престижној Великој дворани Коларца, једној од најакустичнијих дворана у Европи“, каже Стив Баракат.

Концерт ће бити величанствено музичко путовање кроз најцењеније композиције Стива Бараката. Програм обухвата композиције са његовог последњег албума, најбоља дела са ранијих издања и неке од најпознатијих химни које је компоновао. Химна УНИЦЕФ-а, која је 2009. Године премијерно изведена на Међународној свемирској станици, биће један од најсимболичнијих и најемотивнијих тренутака концерта пошто ће је уживо извести сам композитор.

„Néoréalité“ говори о стварању паралелног света. Тренутак великих друштвених промена био је идеалан за мене да будем сам за клавиром. Процес стварања Néoréalité је био попут дугог путовања у земљу маште. Потрага за сврхом.“ – Стив Баракат.

Светска турнеја  обухвата неколико градова Европе, Азије и Америке укључујући наступ 18. марта 2023. у Карнеги холу у Њујорку. Улазнице за концерт можете купити на билетарници Коларца, а можете их платити и  онлајн .

О СТИВУ БАРАКАТУ

Стив Баракат је рођен у Квебеку, у Канади, у породици либанског порекла. Он је изузетно међународно признат због стотине продукција са врхунским уметничким талентима, великим издавачким кућама и реномираним студијима широм света. Током три деценије је имао више од 500 наступа на култним светским сценама. Његова музика је била део бројних светских догађаја, укључујући Велику награду Монака Ф1 и Светско првенство у фудбалу. Премијер Јужне Кореје га је одликовао 2018. године, а премијер Квебека га је недавно прогласио Витезом националног реда. Његове запажене композиције укључују међународну химну УНИЦЕФ-а, Flying, Rainbow Bridge, Néoréalité  и бројне друге. Од 2020. године сарађује са Universal Music MENA.

Додај коментар: