Scroll Top

Отварање нове позоришне сезоне у Атељеу 212

otvarane-nove-pozorishne-sezone-u-atel
Сличне теме

Данас, 14. септембра у Атељу 212 одржана је конференција за медије поводом отварања нове позоришне сезоне 2022/2023, коју су водили директор позоришта Новица Антић и  драматург Димитрије Коканов. Нова сезона под слоганом „Корак у раскорак“ доноси 7 нових премијера, а како из управе кажу, свака од њих намењена је свим узрастима. Свих седам нових представа нам говоре о различитим раскорацима.

-Мото нове сезоне „Корак у раскорак“ који можда поетски звучи, али он заправо представља онај корак који претходи паду, онај корак који је заправо последњи, онда када изгубимо ритам. Да ли ћемо се задржати или ћемо пасти, зависи од нас, али и од равнотеже која нас окружује, објашњава Антић.

Новитет за нову сезону јесте то што је Атеље 212 ове године отворио врата Факултету примењених уметности, што је и логично јер су међусобно повезани. Графичка и сценографска решења, као и костими, коју гледаоци буду имали прилике да виде у новој позоришној сезони, резултат су рада студентата овог факултета, са надом да ће неки од њих и постати стални члан позоришта.

-Ове сезоне смо планирали седам представа, а већ трећу сезону Атеље 212 изводи драмске тектове савремених писаца, како домаћих тако и страних. Све представе ове сезоне су премијерне, рађене по текстовима српских, европских и америчких драмских писаца, наводи директор Атељеа 212.

Представе које ће се наћи ове сезоне на репертоару Атељеа 212 су следеће:

„Драма о крају света“, према тексту и режији Олге Димитријевић, била је амбијентално изведена у оквиру Белефа, а у петак 16. септембра, биће премијерно изведена на сцени Петра Краља.

Наредна представа која чека своју премијеру рађена је по тексту етаблиране америчке списатељице Саре Рул, по режији Андрее Пјевич, а носи назив „Чиста кућа“. Иначе, поменута списатељица добила је награду Сузан Смит Блекбурн.

Након тога следе „Као и све слободне девојке“, „Побуни се. Рекла је. Опет се побуни“, „Отац“, „НЛО“, као и „Говори нација“.

Фото: Борба

Додај коментар: