Scroll Top

Кућа у којој цветају таленти

kuca-u-kojoj-cvetaju-talenti
Сличне теме

КЦ Крушевац слави почетак четврте деценије

Дечји хор заузео је прво и друго место на републичким такмичењима, док је плесна школа годинaма државни првак

Културни центар Крушевац ове године прославља 31 годину успешног рада и посвећености ширењу културе, како унутар града тако и ван његових оквира. С обзиром на то да је пре 22 године поникао из Дома омладине, није необично што је велики део постојања, рада и програма посветио младима свих узраста. Врата своје куће отворена су за све заинтересоване и талентоване музичаре, плесаче, глумце, писце, сликаре и оне који тек откривају своје таленте и изразе жељу за учењем, нудећи им могућност да се опробају и усаврше учешћем у неком од многобројних програма које нуде.Уметничке радионице за говор и глуму, школа класичног и модерног балета, школе ритмике и народних игара, плеса, хип хопа, зумбе, ликовни студио и радионица за креативно писање, само су неки од разноврсних програма које Културни центар Крушевац нуди.

– У претходној години реализовали смо око 480 програма. То су били програми из различитих области: драмских, музичких, забавних, ликовних, књижевних и многих других, тако да смо наставили нашу добру сарадњу са сарадницима из земље и дијаспоре. Циљ нам је да се и у наредном периоду бавимо образовањем младих кроз наше школе и секције – каже за Борбу Виолета Капларевић, директорка КЦ Крушевац, и истиче да су полазници њихових програма у претходној години имали и велике успехе.

 

– Наш дечји хор заузео је прво и друго место на републичким такмичењима, док је плесна школа државни првак у континуитету већ годинама. Имамо и чувену школу говора и глуме, из које су поникли многи значајни глумци попут Војина Ћетковића, Марка Живића, Наташе Шолак и других – наводи директорка ове установе.

Као стручна и техничка подршка за удружења, установе и институције, учествовали су и у организовању и обележавању значајних догађаја попут Дана града Крушевца, Видовдана, Дана ослобођења града у Првом и Другом светском рату, одржаних 14. и 15. октобра. У овој години настављају с традиционалним програмима, а у плану је и реализација програма у складу с самом ситуацијом и договорима с другим установама, организацијама и удружењима.

– Као леп и успешан почетак године истакла бих награде које смо примили, пре свега, изузетну Вукову награду за нашу културно-уметничку манифестацију Беловодска розета, која траје већ 46 година и одржава се надомак места Бела вода. Ова манифестација није значајна само за град и то место већ и за целу Србију јер су учесници долазили из читаве земље, а добитници награде Камена из розете су многа значајна имена у српској култури и уметности од Десанке Максимовић, која је добила прву, преко Емира Кустурице, Дарка Танасковића и Љиљане Хабјановић Ђуровић, па све до последњег добитника у 2022, нашег прослављеног композитора Ивана Јевтића – истиче Виолета Капларевић.

У будућности ће, додаје, радити на очувању и ширењу културе, као и организацији манифестација с дугом традицијом, али и свих оних које су се издвојиле и трају већ неколико година, а заузеле су значајно место на културној мапи Крушевца.

Честитке Борби

Пре свега бих вам честитала, а потом пожелела све најлепше у наредном периоду и да, као и до сада, будете верни сарадници и пратиоци свих културно-уметничких дешавања, како у нашој земљи тако и у граду Крушевцу. Захваљујем вам на доброј досадашњој сарадњи и надам се да ћемо наставити у том смеру. Много успеха у даљем раду и наставите добро утабаним стазама, на прави начин, да промовишете нашу културу, историју и традицију, пожелела је Виолета Капларевић у рођенданској честитки Борби.

 

Фотографије: КЦ Крушевац

Додај коментар: