Scroll Top

КУЛТУРА НА ПРВОМ МЕСТУ: Редакција Борбе у посети Сомбору

kultura-na-prvom-mestu-redaktsija-borb
Сличне теме

Екипа часописа Борба овог месеца организовала је акције у северном делу Србије, те је након Инђије на ред дошао и град Сомбор. Срдачни домаћини који су дочекали екипу Борбе били су чланови Културног центра “Лаза Костић”, као и Туристичка организација града Сомбора.

У току посете Центру културе који носи назив једног од најзначајнијих књижевника овога града, чланови Борбе поклонили су овој установи 50 наслова како би обогатили фонд библиотеке која се налази у склопу Културног центра.

Више о раду и активностима ове установе упознала нас је Слађана Драгичевић Трошић, виши кустос, од које смо сазнали да се рад ове установе не огледа само у галеријској делатности, већ да и музички, сценски и књижевни програм, као и издаваштво и подршка младима и културно уметничком аматеризму, дају целовиту слику о раду ове установе.

По завршетку обиласка поставке чувеног Сомборског салона где се сваке године селектују радови аутора из Сомбора, чланови редакције поделили су Сомборцима на стотине бесплатних примерака новог броја часописа Борба у коме се налази и репортажа о знаменитостима овог града у срцу Бачке.

Захваљујући Туристичкој организацији Сомбора, неизоставни део наше посете била је зграда Бачко-Бодрошке жупаније коју краси монументална композиција “Битка код Сенте”, за коју се сматра да је највеће уље на платну у некадашњој Југославији.

Екипа Борба

фото:LiveProduction

Додај коментар: