Scroll Top

Лаким корацима до доброг здравља

lakim-koracima-do-dobrog-zdravlja
Сличне теме

Прикључи се шетњи од 5.000 корака на Ади Циганлији

Манифестација „Лаким корацима до доброг здравља“ у оквиру националне кампање „Тежи равнотежи“ биће одржана у суботу, 15. јуна у 10 часова на Макишкој страни Аде Циганлије, на почетку шеталишта.

Током трајања догађаја предвиђена је шетња од 5.000 корака, која има за циљ подизање свести јавности о важности физичке активности, здравих животних навика и унапређења физичког здравља. Учесници ће такође имати приллику да обаве преглед на медицинској ваги која поред телесне масе пружа детаљан увид у мишићну масу, проценат масти, потребе базалног метаболизма и интекс телесне масе.

Шетња, често занемарена као облик вежбања, може помоћи у изградњи издржљивости, сагоревању вишка калорија и побољшању здравља срца. Дневна препорука износи 10.000 корака за постизање општег здравља, док је 5.000 корака дневно минимално препоручљиво да почне да се смањује ризик од превременог умирања из било којег разлога. Шетња пружа најбоље од оба света – физичке користи вежбања и побољшање емоционалног благостања. Редовно ходање може помоћи у ублажавању симптома хроничних менталних здравствених стања као што су анксиозност и депресија.

Још једна од предности шетње је то што је приступачна свима и не захтева посебну опрему. Шетња је један од најлакших и најповољнијих облика физичке активности, коју свака особа може да практикује. Придружите се заједничкој шетњи и учините први корак ка бољем здрављу. Ваше здравље је ваша будућност – хајде да заједно тежимо равнотежи!

Националну кампању „Тежи равнотежи“ покренула је Привредна комора Србије – Удружење за прехрамбену индустрију као подршку Националном програму за превенцију гојазности Министарства здравља Републике Србије. Кампања је првенствено окренута континуираном информисању грађана о важности уравнотежене исхране и редовне физичке активности у циљу постизања доброг јавног здравља становништва.

Фото: Промо

Додај коментар: