Scroll Top

МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА ПРОСЛАВИЛА 55 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

matematichka-gimnazija-proslavila-55-go
Сличне теме

У недељу, 19. септембра 2021. у београдској Комбанк дворани, Математичка гимназија обележила је 55 година постојања.Током више од пола века рада, из ове школе изашло је готово 7000 ученика који су освојили више од 900 медаља на престижним међународним такичењима, од оснивања школе до данас.Неки од њих сада су професори на Београдским универзитетима али и на другим универзитетима широм света.Ова школа била је и одскочна даска  преко 500 доктора наука од којих се велики број, након надограђивања научног знања у престижним иностраним школама вратио управо у Математичку гимназију.

-Сматрам да је кључ свега што наши ученици Математичку гимназију осећају као свој дом.Наши ученици су свесни да сем овде сви професори изузетно труде, а искреност и ревносност се увек препознају.Када деца испред себе имају висококвелитетан модел, они не само да га цене већ га и усвајају и науче да се и они тако опходе.Наши ученици се по завршетку студија у иностранству чак неретко враћају да раде као кадар у нашој гимназији.-изјавила је својевремено у разговору за Борбу директор гимназије, Мирјана Катић.

На свечаности су додељене и повеље поводом јубилеја истакнутим појединцима и организацијама које помажу Матматичкој гимназији. Примајући повељу декан Математичког факултета Зоран Ракић је рекао да су сјајни резултати које постиже МГ спој доброг наставног програма, кадрова који предају и одабраних ученика који се у ову школу уписују, а декан ЕТФ-а Мило Томановић захвалио се гимназији што сваке године пошаље пола генерације сјајних ученика да похађа баш њихов факултет.

Влада Србије прогласила је 2007. године Математичку гимназију за школу од посебног интереса, а одлуком Скупштине Србије 2019. школа је добила статус институције од посебног националног значаја. Једина је школа у Србији која има ова два статуса.

Ивана Зоркић

Додај коментар: