Scroll Top

Поводом Дана српског јединства најбољи основци отпутовали нa поклон путовање у Србију

povodom-dana-srpskog-jedinstva-najbo
Сличне теме

Најбољи и на такмичењима најуспјешнији ученици основних школа из Источне Херцеговине, њих 40, јутрос су отпутовали на путовање у Србију, на позив бившег народног посланика Скупштине Србије Дејана Стошића, који има херцеговачке коријене.

Ово поклон путовање организовано је поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, који се у Србији и Републици Српској прославља 15. септембра.

Милорад Надаждин, предсједник Актива директора основних школа Источне Херцеговине је истакао да су веома захвални на овом позиву. Kаже да га радује ова идеја и начин да се награде одлични и успјешни ученици.

„Стално причамо о талентованим ученицим али генерално је врло мало активности на популаризацији онога што они раде и њихових успјеха и награда“, рекао је он.

Наводи да је ово путовање лијепо осмишљено те да ће дјеца посјетити све важне државне,  културно-историјске, вјерске и спортско-рекреативне објекте.

„Према плану, вечерас ћемо ноћити у Смедереву, а сутра идемо за Београд, гдје ћемо обићи Патријаршију, Храм Светог Саве, Скупштину Републике Србије. Вратићемо се у Смедерево и детаљно обићи овај град богате историјске прошлости и древну капију Дунава. Наредни дан идемо на Опленац, Велику Плану, Радовањски луг и манастир Покајницу“, наводи Надаждин.

Требињске основце и њихову пратњу угостиће у Смедереву и чланови Удружења „Стара Херцеговина“.

Ивана Бокић, ученица Основне школе „Свети Василије Острошки и Тврдошки“ каже да је ово путовање, за њу, велика привилегија.

„Веома сам почаствована зато што на ово путовање иду најбољи ученици из Херцеговине. Веома ми значи што је организовано. Надам се да ћу стећи нова пријатељства и да ћу се лијепо провести и вратити срећна“, каже Ивана.

Вук Јанковић, ученик Основне школе „Вук Kараџић“ наводи да му је драго што је позван да иде на ово путовање.

„И ја сам почаствован што су ме укључили и сјетили се да ме позову. Драго ми је да се оваква дешавања организују“, искрен је Вук.

Ученици и њихови наставници у Србији ће боравити до недјеље, 18. септембра.

ИЗВОР: RADIO TREBINJE 

Додај коментар: