Scroll Top

ПРЕМИЈЕРА ПЛЕСНЕ ПРЕДСТАВЕ ТRE SORELLE

premijera-plesne-predstave-tre-sorelle
Сличне теме

На Великој сцени Музичког центра Црне Горе у петак 20. маја премијерно ће бити изведена плесна представа „Tre Sorelle“ у кореографији Александра Илића и режији Александра Николића с почетком у 20.00 часова.

Балетски студио Музичког центра Црне Горе (МЦЦГ) почео је са радом ове године са јеаданаест чланица који чине Мања Павићевић, Ксенија Синђић, Ања Лучић, Тамара Радоњић, Тијана Драговић, Сташа Шћепановић, Кристина Мркић, Елена Вујошевић, Барбара Шушкавчевић, Наталија Рогановић и Ксенија Канкараш.

Плесна представа је настала на мотивима традиционалне приче народног духа у Боки Которској – легенди о три сестре у ком се кроз покрет, плес и музику се приказује заједништво, али и ривалство, женска побуна против конвенција, традиције, догме и патријархалне поставке света која је поготово заступљена у малим срединама”, наводе аутори.

Сценографију за представу је урадила Дуња Костић, костим Сенка Раносављевић а аутор музичких аранжмана је Георг Драушник. Асистент кореографа је Мојца Мајцен, а балетски репетитор Викторија Стругар.

Фотографија Дејан Калезић.

Додај коментар: