Scroll Top

Први пут у Словенији приказан филм „Дара из Јасеновца“

prvi-put-u-sloveniji-prikazan-film-dara-iz-jasenovca
Сличне теме

Поводом националног Дана сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава у Другом светском рату 22.априла, Савез Срба Словеније у Марибору обележио је овај значајан датум бесплатном пројекцијом филма Дара из Јасеновца, који је и премијерно приказан у Словенији

У препуној сали пре појекције присутнима се обратио председник Савеза Срба Словеније, Владимир Кокановић и том приликом указао на значај обележавања и сећања на жртве страдале у Другом светском рату.

-Ово је дан који мора да нас уједини у настојању да отргнемо од заборава сећања на жртве фашизма у ИИ светском рату, рекао је Кокановић, истакавши да му је посебно драго што су међу присутнима и представници Синагоге из Марибора,као и представници Савеза Рома из Словеније. Кокановић је у свом обраћању поздравио и захвалио се на присуству и Лени Гргуревић, посланици парламента Републике Словеније, затим наставницима српске допунске школе,Српском културном друштву Марибор, као и директору „Борбе“ Андрији Јоргићу.

 

-Велика ми је част и задовољство што сам добио позив да присуствујем обележавању овог значајног датума. Неговање културе сећања је од великог значаја, јер не смемо заборавити страхоте које су почињене над жртвама фашизма, истакао је Јоргић приликом обраћања.

Фото: Борба

Додај коментар: