Scroll Top

Сарадња у циљу ширења културе

saradnja-u-cilju-sirenja-kulture
Сличне теме

У Народном музеју ,,Horreum Margi“ 8. марта отворена је поставка ауторке Милице Драшковић

Након Културног центра Параћин, који је представљао прву станицу путујуће изложбе „Век Борбе“,  наставили смо мисију. Осмог марта у Народном музеју „Horreum Margi“ у Ћуприји отворена је поставка ауторке Милице Драшковић, новинарке нашег листа.

Свечаном отварању изложбе присуствовала је екипа часописа Борба, а домаћин нам је био директор музеја Новак Новаковић. Он је изразио велико задовољство што је изложба имала прилику да се нађе у галерији музеја.

– Веома ми је драго што ће управо ова изложба отворити нову излагачку сезону у нашој галерији. Срећан сам што ће наши суграђани имати прилику да виде и другачији садржај попут ове изложбе – навео је Новаковић. Добродошлицу члановима редакције пожелео је и Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја.

– Желим добродошлицу целој екипи, а потом и да похвалим изложбу коју умало нисам пропустио, због чега бих се веома покајао. Срећом, ту сам и могу да посведочим овом дивном догађају – навео је Васиљевић. Директор Борбе Андрија Јоргић истакао је да је поносан на своје младе сараднике, који, пуни ентузијазма, организују догађаје и воде своју борбу за културу.

– Овде смо, пре свега, у својству пријатеља, а када сте окружени пријатељима, успех је загарантован. Срећан сам што смо успели да мотивишемо младе снаге да пишу о темама које живот значе, култури, традицији и старим занатима. Протекла година нам је била кључна јер смо у њој добили бројна признања. Данас, на овај симболичан датум, организујемо и отварамо изложбу у Ћуприји и радујемо се следећем доласку, већ у јуну, када ћемо спровести нашу познату акцију – поделу часописа грађанима – најавио је Јоргић.

Овом приликом потписан је и споразум о пословној сарадњи између часописа Борба и Музеја „Horreum Margi“ у циљу ширења и децентра лизовања културе.

Аутор изложбе Милица Драшковић спровела је присутне кроз временски тунел звани „Век Борбе“. Сви заинтересовани посетиоци поставку ће моћи да виде до 22. марта.

Након свечаног отварања, екипа Борбе посетила је и Манастир Раваницу, коју је подигао Свети кнез Лазар између седамдесетих и осамдесетих година 14. века. Детаље о српској историји на овом тлу, као и самом манастиру, открио нам је директор Музеја Новак Новаковић.

Фото: Наталија Кунић

Додај коментар: