Scroll Top

Закорачите у свет бајке

zakoracite-u-svet-bajke
Сличне теме

Пројекат „Башта светлости“ први пут у Београду

У Макишу је постављена мултимедијална изложба „Алиса у земљи чуда“

Наша престоница се ове године придружила европским градовима који током зимске сезоне мултимедијалном изложбом на отвореном „Алиса у земљи чуда“ воде најмлађе, али и све остале, на незаборавно путовање у свет маште. Захваљујући пројекту „Башта светлости“ (Garden of Lights), који је и организатор овог догађаја, сви посетиоци парка Макиш на Ади Циганлији имају јединствену прилику да крену на путовање кроз метафорични, мултимедијални свет Алисе, упознају луде, готово нереалне, становнике Земље чуда.

Пратећи светлосне стазе, сићи ћете низ Зечју рупу, упознати насмејаног Чеширског Мачка, Лудог Шеширџију, Господина Гусеницу, који пуши лулу, и учествовати у лудој поподневној чајанци, али и коначно посетити Краљицу Срце у њеном замку. Имаћете прилику и да видите светлеће винове лозе, мултимедијалну ливаду и тунел који на веродостојан начин приказују све сегменте чувеног романа енглеског писца Луиса Керола, који је илустровао Џон Тенијел.

Приликом отварања светлосне изложбе „Алиса у земљи чуда“, представница удружења Дечја културна географија Наталија Ђуровић истакла је да се у њој „обрадовало дете, читајући сјајне приче и уживајући у авантурама књижевних јунака, међу којима Алиса заузима посебно место“.

– Обрадовала сам се, као родитељ, да своју децу поведем у овакву авантуру, али и као представник удружења које мапира и представља квалитетне културне садржаје за децу. Чврсто верујемо да се од читања расте, од музеја мисли, а од позоришта машта. Због тога квалитетни културни садржаји треба да буду доступни свој деци – истакла је Ђуровићева и додала да су данашње бајке препуне боја и слика јер данашња деца живе у свету слике и мултимедија, док је „Алиса у земљи чуда“ иста она лепа, добра прича о девојчици Алиси, која је била маштовита, креативна и измаштала је читав један свет.

У посебно уређеном простору парка Макиш сви посетиоци могу учествовати и у гејмификацији – специјалној игри у којој могу освојити бројне награде, а захваљујући фото-поенима, овековечити посету овој јединственој башти светла.

Изложбени простор садржи и јединствену мултимедијалну јелку од осам метара, три мултимедијална светлосна тунела (дужине 12, 60 и 100 метара), поље светла од 250 квадрата, интерактивно светлосно игралиште и многе друге атракције. Посета очаравајућој башти је одличан начин да проведете време напољу током зиме, да се одмакнете од свакодневних рутина и доживите чаробне тренутке заједно с пријатељима и породицом.

Мултимедијална изложба „Алиса у земљи чуда“ трајаће до марта 2024.


Корисне информације

Радно време: радним данима 16-20 часова, викендом 16-21

Изложба ће бити затворена само 31. 12. 2023. и 6. 1. 2024.

Цена редовне карте: 1.200 РСД (понедељак-четвртак) и 1.400 РСД (петак-недеља)

Цена са попустом (за децу до 12 година, старије од 60 година и особе с инвалидитетом): 1.000 РСД (пон-чет) и 1.200 РСД (пет-нед)

Цена карте за дете до 100 цм висине: 50 РСД

Цена редовне сезонске улазнице: 2.900 РСД

Цена сезонске улазнице са попустом: 2.400 РСД


Фото: Промо

Додај коментар: