Scroll Top

Први фестивал домаћег филма у Дољевцу „Копријан“ 2023

prvi-festival-domaceg-filma-u-doljevcu-koprijan-2023
Сличне теме

Први фестивал домаћег филма у Дољевцу одржан је 20. 21. и 22. октобра, у Великој сали Јавне библиотеке

На фестивалу је приказано шест домаћих филмова а учествовале су велике филмске звезде међу којима су Павле Менсур, Нина Јанковић, Бранислав Лечић, Борис Миливојевић, Маја Манџука, Влада Ковачевић, и многи други.

Публика је имала прилику да упозна многобројне глумце који су се из вечери у вече поклањали на Великој сцени Јавне библиотеке у Дољевцу.

– Веома је важно да се један овакав фестивал одржи у малој општини попут Дољевца. Имали смо око 20ак глумаца који су дошли на фестивал, као и трочлани стручни жири, и за нашу малу општину ово је стварно велики догађај. За нас као организаторе, али и за публику која је имала прилику да се сусретне са глумцима, утисци су више него позитивни, истакао је Боги Митић, директор Јавне библиотеке Дољевац. Филмове које је публика имала прилику да гледа, су Вера, Муње опет, Поред мене, Комедија на три спрата, Траг дивљачи и Индиго кристал. Поред тога, у оквиру Фестивала, Библиотека је организовала и пратеће програме и то музичке догађаје који су пратити ову манифестацију, као и изненађења за гледаоце.

– Приказано је шест филмова, и све три вечери су биле веома посећене. На затварању фестивала, публика је имала прилику да гледа филм Траг дивљачи, као и Индиго кристал, који је привукао највише пажње, навео је Митић. Такође, Фестивал је такмичарског карактера, те је трочлани жири је сачињен од афирмисаних професионалаца из филмске уметности одлучивао о наградама. Одлуком жирија златник за најбољу женску улогу отишао је у руке Мине Николић, док је прво место за најбољу мушку улогу на филму освојио Миодраг Радоњић.

– Наш циљ је да овај фестивал постане традиционални фестивал у Дољевцу, који ће из године у годину, све бољи и посећенији. Ове године, имали смо помоћ од Министарства културе, као и локалне саоуправе, са којима имамо одличну сарадњу, и надамо се да ће у будућности овај фестивал прерасти у једну велику манифестацију, закључио је Митић.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: