Scroll Top

Традиција дуга 155 година

tradicija-duga-155-godina
Сличне теме

Врњачка Бања прославила Дан општине

На свечаној седници поводом обележавања празника додељена су признања за допринос напретку и развоју Врњачке Бање, а међу добитницима је и наш лист

Фото: Ђорђе Петровић

Свечаном седницом, доделом награда и признања најзаслужнијима, 14. јула обележен је Дан општине Врњачка Бања.

Овај датум везује се за дан када су, пре тачно 155 година, виђенији људи тог времена формирали Основателно фундаторско друштво кисело-вруће воде у Врњцима – прву организацију на Балкану која је поставила темеље развоја Врњачке Бање као туристичког места.

Поред представника верског, политичког, привредног и културног живота, свечаној седници присуствовале су и
делегације општина градова пријатеља Врњачке Бање.

Председник Скупштине општине Иван Радовић истакао је да је претходни период обележило јединство у доношењу важних одлука и коначна реализација значајних пројеката који доприносе даљем развоју врњачке општине, која је, према његовим речима, отворена за све који у њој желе да живе, стварају, инвестирају.

Председник општине Бобан Ђуровић подсетио је на то како је Бања изгледала пре више од десет година, као и на изазове и проблеме који су
захтевали ургентно решавање да би се она даље развијала.

Подсетио је и на пројекте и активности реализоване протеклих година.

– Циљ нам је био да направимо топ дестинацију и, могу слободно рећи, направили смо једно монденско место које је пођеднако атрактивно током сва четири годишња доба, а не само током летње сезоне због великог броја базена и паркова – истакао је Ђуровић и додао да се у Бањи из месеца у месец дешавају нове инвестиције и граде нове туристичке атракције.

Поводом Дана општине Врњачка Бања Скупштина општине доделила је повељу, плакете са златним и сребрним амблемом, признања и новчане награде онима који су у претходној години промовисали Врњачку Бању, који су помагали њеним суграђанима и који су преданим радом проносили име Врњачке Бање широм Србије и ван њених граница.

Добитници награда су људи који су годинама и деценијама чинили много добрих дела за мештане Врњачке Бање, али и региона.

Најпрестижније признање Скупштине општине – Повеља, додељена је др Александру Мартиновићу, министру државне управе и локалне самоуправе, за несебично ангажовање, подршку и помоћ у реализацији пројеката који доприносе квалитетнијем пружању услуга локалних самоуправа грађанима и привреди.

Повељу је у име министра Мартиновића примила државна секретарка Маја Мачужић Пузић.

Плакете са златним амблемом додељене су др Владмиру Јовановићу, специјалисти неурохирургије који својим радом доприноси развоју и
унапређ ењу система здравствене заштите и несебичним залагањем пружа лекарску помоћ грађанима с територије општине Врњачка Бања, као ЈВП “Србијаводе”, Горану Пузовићу за изузетан допринос и ангажовање у реализацији пројеката из области водопривреде којима се унапређују услови живота грађана Врњачке Бање.

У име гостију присутнима се обратио Зоран Гајић, министар спорта, који је истакао да у Србији последњих десет година постоји шанса за све, а да је врњачко општинско руководство најбоље показало свима како треба убудуће водити општину и искористити шансу за развој онога што најбоље има, а то је туризам.


Признање директору Борбе

Директор Борбе и председник Шаховског савеза Београда Андрија Јоргић добитник је плакете са златним амблемом Општине Врњачка Бања за немерљив допринос популаризацији шаха и реализацију такмичења европског ранга која су Врњачкој Бањи доделила епитет краљице шаха, као и за медијску промоцију Врњачке Бање.

– Велика ми је част и задовољство што сам на позив председника општине Бобана Ђуровића и његовог тима на оваквој манифестацији. Као један од добитника могу само да кажем да ћемо и убудуће наставити и учврстити нашу сарадњу, како на пољу шаха тако и на пољу културе. Врњачка Бања је дефинитивно центар српског туризма и налази се на самом врху туристичких дестинација у Србији – поручио је Јоргић.


 Фото: Борба

Додај коментар: