Scroll Top

Укуси Јужне Кореје у Београду

ukusi-juzne-koreje-u-beogradu
Сличне теме

Отворен први корејски маркет у Србији

Сваком посетиоцу посвећује се пажња и нуди помоћ у упознавању и одабиру намирница, а можете и припремити храну коју купите

Недавно је у Београду отворен први корејски маркет на овим просторима, Кеј-фуд (K-food) маркет.

Као велики љубитељи источњачке кухиње, једва смо дочекали да видимо шта све има у понуди, те смо се брже-боље запутили на Булевар Краља Александра 28.

На вратима нас је сачекао власник Јасонг Ку, који с великим задовољством дочекује сваку муштерију.

Овакав приступ смо помало и заборавили јер смо у овом брзом времену навикли да конзумирамо услуге бесконтактно и у пролазу.

Међутим, то није случај у овој продавници, где се сваком посетиоцу посвећује пажња и нуди помоћ у упознавању и одабиру намирница.

Господин Ку нас је спровео кроз објекат, уз малу увертиру како је уопште дошао на идеју да отвори корејски маркет у Србији.

– Пре него што сам дошао у Србију, живео сам у Словачкој осам година, одакле сам путовао по региону и тражио погодно тржиште за покретање посла.

Посетио сам Београд више пута с колегом и увидели смо велики потенцијал, који смо одлучили да искористимо.

Иако смо инспирисани Корејом, наш основни концепт је помало другачији од типичних корејских маркета. Више је налик драгстору.

Овде можете сести и припремити храну коју купите – објашњава нам Јасонг Ку.

Маркет је пун разноразних производа, у чијем одабиру нам је помогао господин Ку. За почетак, издвојио је тапоки, пиринчане колаче који се
прже у тигању уз рибу или поврће.

Ово популарно корејско јело се најчешће служи уз слатко-љути сос, који се такође може наћи у понуди овог маркета.

Изразили смо жељу да пробамо традиционално корејско јело од купуса, кимчи, међутим, иако су рафови допуњени пре само неколико
дана, јело је већ распродато.

Тако да смо, за почетак, пробали тапоки пиринчане колаче у јукгеџанг сосу и инстант рамен, са укусом кимчија.

Пошто смо изабрали пикантна јела, одлучили смо да их избалансирамо пићем чум чурум, чија свежина пружа леп контраст љутини.

– Већина наших муштерија је упућена у корејску кухињу и зна шта жели да проба и одабере.

Намирнице се врло брзо продају, рафови су празни после само неколико дана, што је донекле и добро, али мени је лично много жао
када вратим муштерије празних руку.

Ово је први пут да се корејски производи увозе у Србију, па је, самим тим, процес дуг и компликован.

У будућности ћемо проширити посао у виду доставе широм Београда, тако да ћемо бити доступни и на тај начин – наводи Јасонг Ку.

Фото: Наталија Кунић

Додај коментар: